Действието е забранено за този уебсайт.
logo

Защо да тренирате?

Колко и как да тренираме зависи от множество фактори като възраст, общо здравословно състояние и активност в миналото. За спортна активност се счита всякакъв вид физическо натоварване, което подобрява здравето и оформя тялото. Съществува широк спектър от дейности, които можем да изберем в зависимост от целта, която искаме да постигнем. Резултатът ще бъде положителен както във физически, така и психологически план.

Дори само 20-30 минути упражнения на ден могат да направят чудеса с вас и вашето тяло. Физическата активност укрепва сърцето и белите дробове, предпазва ставите, сухожилията и ставните връзки. Поддържането на добра форма освобождава от стреса, напрежението, намалява процеса на стареене и допринася за доброто настроение. Трениращите хора имат повече енергия и са по-позитивни.

Важно е всеки да открие своя спорт, който му доставя удоволствие. “Насила хубост не става”, е казал народът. Може да поддържате тонуса си с плуване, разходки, групови занимания, танци, фитнес, футбол, войлейбол, баскетбол, тенис и с още какво ли не. Важно е също и да изберете най-подходящото време за вас, когато се чувствате най-енергични и продуктивни. Важно е спортуването да се превърне във всекидневна необходимост, дори и това да означава да използвате стълбите, вместо асансьора.

 

Каквото и да правите – правете го с любов. Спортувайте, не за да добавите дни към живота си, а да добавите живот към дните си!

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *